expandera

Expandera

Sätter man värme under ett tryckkärl expanderar innehållet.
På samma sätt är det med grupper. Får man upp trycket i gruppen startas en dynamisk process som innebär att ett plus ett blir tre.

Tre förutsättningar krävs. Först att gruppen är väl organiserad. Sedan att gruppmedlemmarna är motiverade och slutligen att den som är chef för gruppen är ledare. Vi menar att denna process går att styra.

Vi gör det genom att träna gruppen som team. Under träningen använder vi oss av en tränarmanual. Träningen är en work- shop. När träningen är genomförd övertar ledaren vår manual och rollen som teamtränare.

Att genomföra teamträningar med sin egen grupp blir en del av ledarens naturliga, återkommande arbetsuppgift. Ungefär som måndagsmöten, planeringssamtal etc.

Gruppens fortsatta utveckling pågår ständigt. Via handlings- planer åtgärdas kontinuerligt konkreta åtgärder samtidigt som arbetsinriktningen utvecklas.

Chefen utvecklas till ledare. Rollen som teamtränare säkerställer detta.

Copyright © CRAWL AB   |   Åsögatan 115, 1 tr   |   116 24 Stockholm   |   Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.